Himalaya Herbals Nourishing Skin Cream

May 15, 2018


olaaa bebih-bebihkuhh, now back again to another skincare story for dry skin. Rasanya perjuangan gwa dalam merawat kulit kering dehidrasi ini ga ada abis-abisnya. Mulai dari uda mulus tinggal benerin bopeng-bopeng dan sisa jerawat, eh tiba-tiba break out dong! beruntusan, jerawat merah kecil gitu. After doing some research I found out that my skin turns out more dehydrated than before. Make sense sih, selain karena gwa kena AC 24/7, dan cuaca Jakarta panas banget, polusinya makin parah. Hence I change ALL my skincare routine, nangis cuy dompet gwa.

One of the product that I bought was this Himalaya Herbals Nourishing Cream. Yang dimana temen gwa ga mau pake karena konon katanya kayak butter, thick banget but my dehydrated skin need extra support. So is this work or no?

 photo product info_zps6iivc7xx.png
Himalaya’s Nourishing Skin Cream is a light, nongreasy, daily-use cream, which provides all day moisturizing, nourishment and protection.
The cream is blended with the extracts of Aloe Vera, Winter Cherry, Indian Kino Tree and Indian Pennywort, which protect your skin from pollution and dry weather, providing nourishment and moisture.

Key ingredients:

  • Indian Kino Tree has astringent properties which work as a skin tonic to tone and rejuvenate facial skin.

  • Aloe Vera, known for its many healing properties, is rich in enzymes, polysaccharides and nutrients which exhibit antibacterial and antifungal action. A natural UV inhibitor, its hydrating, softening and intense moisturizing properties nourish the skin.

  • Winter Cherry is an effective anti-stress agent. In skin care, this plant is used for its antioxidant action, which helps skin cell regeneration.

  • Indian Pennywort is regarded as the best home remedy for skin disorders such as chronic ulcers and persistent eczema.
 photo packaging_zpsugdvvkos.png

Hmm... not much to comment about the packaging. Obviously not travel friendly since I bought the large size. Big plastic tube with fragile lid and aluminium seal. Quite basic.  

 photo texturescent_zps0fabgqmg.png


Thick and buttery feels! it really feels like applying a body butter onto my face that I thought I bought it mistakenly and re-checking it online. Agak ga suka sama teksturenya karena agak lama terserap oleh kulit wajah sih tapi untung dan bagusnya, dia bikin kulit gwa lembab. Jadi gwa maafkan deh, lol. I'm not a big fans of its scent, feels herbal. Ga menusuk banget cuman emang gwa ga suka aja, tiap pakai tuh rasanya cepat-cepat gwa baurin


 photo opinion_zpsywcbce1x.png
Kalau gwa baca dari forum ada beberapa yang bilang beruntusannya sembuh but I don't feel any yet. Better? dikiiiit banget karena ada bantuan dari produk lain juga. Yang pastinya ga bikin breakout, that's good.

Hydrating claimnya mesti gwa acungin jempol sih. Bener-bener rekomen deh terutama buat yang abis pulang dari luar negri kulit jadi kering or dibawa pas winter. I apply this as morning moisturizer dan buka gwa ga jadi saking keringnya berminyak. Kering dikit OK la, tapi ga dehidrasi. Salah satu point paling bagusnya menurut gwa sih texurenya memang butter tapi ga bikin clog pore! how can? biasanya skincare dengan thick texture pasti bikin clog pore kalau bersihinnya ga bener. 

Overall, I feels OK with this product. Not good but not bad. Repurchase? Not sure. 

 photo verdict_zpspqo83rk8.png
+ Available in various size
+ Hydrating claims approved!
+ Price quite reasonable
+ Easy to find

- Herbal's scent 




 photo sign_zpso5nm6vdu.png

0 comments

Subscribe